Salihli Anadolu Lisesi

WEB https://salihlianadolu.meb.k12.tr
Adres : Kurtuluş mah. 242 sk. No 11 SALİHLİ / MANİSA
VİZYON : Salihli Anadolu Lisesi olarak, tüm öğrencilerimizi; Atatürk İlkelerine bağlı; Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş, Milli değerlere sahip, Çağın değişimlerine uyum sağlayabilecek, Öğrenmeyi yaşam boyu davranış haline getirebilen, Bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip, Özgür düşünceli, araştırmacı, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, yeni bilgiler üreten, yeni projeler hazırlayan, İlgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda; referansı bilim gücü olan, çağdaş dünya insanı olarak yetiştirmek için kaliteli eğitim ve öğretimi sunarak kendi geleneğini oluşturmuş model bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Salihli Anadolu Lisesi olarak, Öğrenci merkezli, dinamik ve etkileşimsel bir eğitim öğretim programı uygulayarak; Eğitim öğretim metot ve tekniklerindeki gelişimlerin izleyicisi, yaratıcısı ve uygulayıcısı olmak. Bilgi toplumunun gerektirdiği kişisel özelliklere ve donanıma sahip araştırma öğrenme ve güzel sanatlardan zevk alan, doğa ve çevreye duyarlı, Veli, öğrenci, okul çalışanı güven ve bağlılığı yaratmak. İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı, Milli ve manevi değerler ile Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bireyler yetiştirmektir. “ Düşüncelerimiz ne ise yaşamımız da odur. Yaşamınızın gidişini değiştirmek istiyorsanız, düşüncelerinizi değiştirmelisiniz.”
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2050
Servis :
Ulaşım : .
Yerleşim Yeri : Okulumuz Can Hastanesine yakın olan Şehit Mustafa Serin İmam Hatip Lisesi ve Milli Egemenlik Ortaokulu´nun hemen arkasında yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Salihli merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :